14.2.2024 17:06 | Hry a konzoly
Aktualizované

Exkluzívne: Pozrite si prvé zábery z chystaného traileru zo slovenskej hry Vivat Slovakia

Zdroj: Team Vivat, úprava: Mária Dolniaková

V doposiaľ nezverejnených záberoch vidíme hlavnú postavu Milana v Bratislave počas 90-tych rokov.

Článok sme aktualizovali 15. februára 2023 o 14:00 na vyznačenom mieste.

TIP: Pozrite si článok s ďalšími informáciami k hre aj celým trailerom:

Čítajte aj Vieme, kedy vyjde najočakávanejšia slovenská hra Vivat Slovakia. Pozrite si...

Tvorcovia Vivat Slovakia pre redakciu Živé.sk exkluzívne sprístupnili prvých 5 sekúnd z pripravovaného traileru, ktorý čoskoro odhalí oficiálny dátum vydania hry. Takzvaná „slovenská Mafia“ – ako titul často označujú médiá a fanúšikovia – je aktuálne zrejme najočakávanejšou digitálnou hrou na Slovensku.

Vo videu, ktoré nájdete nižšie, môžete vidieť hlavnú postavu, Milana, ako kráča ulicou. Prostredie sa pritom zmení. Pozadie tvorí pomerne živá ulica s chodcami a autami. V ľavom dolnom rohu obrazovky si môžete všimnúť mini mapu a ukazovateľ života sa zobrazuje vľavo hore. Na dolnej strane obrazovky autori upozorňujú, že „videohra je v aktívnom vývoji a jej súčasný stav nereprezentuje výsledný produkt“.

Video sa načítava...

Presný dátum vydania hry, ostatné detaily a všetky informácie o možnosti jej kúpy oznámia tvorcovia v najbližších dňoch. Zatiaľ vieme, že titul vyjde niekedy do konca apríla.

Tím, ktorý hru vyvíja, sa s nami podelil aj o čerstvé screenshoty z Vivat Slovakia. Môžete na nich vidieť dva obrázky z legendárneho trhoviska Miletička a taktiež Americké námestie. Celé zábery nájdete v galérii pod článkom.

fotogaléria
Vpravo môžete vidieť obrázok Amerického námestia, vľavo vyobrazenie Miletičky. Zdroj: Team Vivat

O čom bude príbeh?

Vivat Slovakia má predostrieť azda najbúrlivejšie obdobie našej novodobej histórie, kedy organizovaný zločin vládol uliciam a krajinou otriasol únos prezidentovho syna. Príbeh hry je zasadený do Bratislavy v 90. rokoch minulého storočia a začína sa krátko po vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

Pozrite si starší teaser trailer z hry Vivat Slovakia:

Hlavný hrdina Milan pracuje pre tajnú službu (Slovenskú informačnú službu, skrátene SIS, tvorcovia premenovali na Internú slovenskú informačnú službu) a ako krytie vykonáva taxikársku prácu. Bude mať ale blízko aj k podsvetiu.

Aktualizované 15. februára 2023 o 14:00: Tvorcovia pôvodne zamýšľaný názov „Interná slovenská informačná služba“ v hre zmenili na jednoduchšiu verziu „Slovenská tajná služba“ so skratkou STS.

Zaujímavosťou je, že hlavnú postavu bude dabovať Marián Labuda mladší. Celý projekt má na svedomí skupina nadšencov vystupujúcich pod menom Team Vivat a jeho producentom je Roman Lipka.

Pozrite si všetky obrázky z hry, ktoré tvorcovia poskytli Živé.sk:

fotogaléria
Takto vyzerá Americké námestie aj s prichádzajúcou električkou. Zdroj: Team Vivat
fotogaléria
Zaujímavý pohľad na potenciál Miletičky Zdroj: Team Vivat
fotogaléria
Jablká sú v kurze. Zdroj: Team Vivat

O téme sa dozviete viac aj tu:

O tom, ako vyzerajú slovenské dobové budovy v Bratislave v pripravovanej hre Vivat Slovakia, sme sa rozprávali aj v podcaste Share_talks: