Oficiálny obrázok z hry Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged.

Kultová adventúra Broken Sword je späť. Príde remaster aj úplne nový diel

George a Nicole ešte nepovedali posledné slovo. Pozri si trailer a obrázky.

Na práve prebiehajúcej hernej výstave Gamescom 2023 si britské štúdio Revolution Software pre fanúšikov adventúr pripravilo veľké prekvapenie. Po rokoch oživí svoju legendárnu sériu Broken Sword, a to hneď viacerými spôsobmi, píše sa v tlačovej správe.

Vo vývoji je ako remaster prvého dielu s podnázvom Shadow of the Templars, tak aj šiesta plnohodnotná časť s podtitulom Parzival’s Stone. Obe hry v krátkosti predstavuje nižšie priložený trailer.

Naspäť na začiatok

Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged je remastrovaná verzia klasickej point-and-click adventúry z roku 1996. Vylepšením prejde grafika, keďže sa dočkáme 4K rozlíšenia (3 840 × 2 160 pixelov), aj zvuk. Remaster dorazí začiatkom budúceho roka pre počítače, mobily a nešpecifikované konzoly.

Hra opäť rozpovie príbeh hlavných hrdinov, amerického právnika Georgea Stobbarta a francúzskej žurnalistky Nicole Collard, ktorých spojí bombový útok v Paríži. Spolu s nimi precestujeme rozličné exotické lokality a odhalíme pravdu o Templárskom ráde.

Príbeh pokračuje

Broken Sword: Parzival’s Stone je úplnou novinkou a predstavuje šiestu kapitolu série. Z hľadiska vizuálu skombinuje 2D a 3D prvky. Vrátia sa aj hlavné postavy George a Nicole a tentokrát budú stáť pred zamotanou konšpiráciou zahrňujúcou lovcov nacistických pokladov a kvantovú fyziku.

Titul nemá stanovený termín vydania, ale chystá sa pre počítače, mobily a nešpecifikované konzoly.