Oficiálny obrázok z hry Command & Conquer: Legions.

Legendárna stratégia Command & Conquer ožije v novej hre do vrecka

Novinka láka na ikonických hrdinov i zloduchov.

Klasika medzi real-time stratégiami Command & Conquer sa za posledné roky z počítačov presunula skôr na mobily. Inak tomu nebude ani v oznámenej novej hre s prívlastkom Legions. Na správu upozornil web The Verge.

Mobilné Command & Conquer: Legions sľubuje priniesť nový prístup k strategickej hrateľnosti. Čerpať bude z pôvodného príbehu série, no veľa vecí si chce robiť po svojom. Na obrazovky vráti ikonických hrdinov i antagonistov ako aj frakcie. Dostupné budú PvE a PvP bitky, pričom s ostatnými veliteľmi bude možné nadväzovať spojenectvá.

Ešte tento rok

Na hre pracuje štúdio Level Infinite, ktoré získalo práva od Electronic Arts. Ako pripomína zdroj, rovnakí tvorcovia robia aj na mobilnom Assassin's Creed Codename Jade či odbočke z prostredia League of Legends Song of Nunu.

Command & Conquer: Legions má vyjsť do konca roka pre zariadenia so systémami Android a iOS. Ešte v auguste má prebehnúť uzavretá beta, ktorá sa však týka iba Austrálie, Kanady, Francúzska, Mexika, Nového Zélandu a Filipín.

Dodajme, že nejde o prvú hru zo sveta C&C na mobiloch. EA to už skúšalo s titulom s podnázvom Rivals, avšak ten veľa vody nenamútil a jeho podpora stagnuje.

Pozri si prvý trailer z hry: